Vijf redenen om te kiezen voor een duurzaam kerstpakket

Monique
Monique

De feestdagen zijn weer in zicht en dat betekent kerstpakkettentijd! In deze blog geven we je vijf goede redenen om te kiezen voor een duurzaam kerstpakket.

Want als jij wilt bijdragen aan een schonere en gezondere wereld, zijn onze duurzame kerstpakketten een goede keuze. Wat ons betreft is een kerstpakket duurzaam als er biologische, vegetarische of veganistische producten in zitten, als het ‘hoofdcadeau’ iets is waar je heel lang mee kunt doen, of als het pakket bijdraagt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Doe hier dus je ultieme duurzaam-kerstpakket-idee op!

 1. Milieuvriendelijk

  Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor duurzame kerstpakketten is natuurlijk de impact op het milieu. Door te kiezen voor producten die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, biologisch afbreekbaar zijn of geproduceerd zijn met respect voor mens en milieu, draag je bij aan een schonere en groenere wereld. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor pakketten met biologische voedingsmiddelen, herbruikbare waterflessen of bamboe keukengerei.

  Neem bijvoorbeeld ons kerstpakket Love. Not Waste. Een deel van de opbrengst van dit pakket gaat naar de organisatie Love. Not Waste, die schoonmaakacties op de Noorzeestranden organiseert. Of wat dacht je van kerstpakket Jingle Bells, waarin een mooie, duurzame rugzak van gerecycled plastic zit. Met de aankoop hiervan stimuleer je hergebruik van plastic, en dat kan onze aarde wel gebruiken!

 2. Maatschappelijk verantwoord

  Met de keuze voor een duurzaam kerstpakket laat je zien dat jij je maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. En die kun je op vele manieren vorm geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pakket met producten van lokale ondernemers, zoals kerstpakket Lokaal uit Nederland, of een pakket waarmee je sociale initiatieven steunt. Zo steun je met ons kerstpakket Duurzame Keuze de voedselbank.

  Ben jij iemand die groot denkt? Dan hebben we ook kerstpakketten waarbij je op wereldniveau kunt bijdragen. Met kerstpakket Omdenken steun je een schoon-drinkwaterproject in Afrika. Dat doe je overigens ook met de kerstpakketten Duurzaam Borrelen en Makkelijk met Miljuschka.

  Op deze manier geef je iets terug aan de gemeenschap en help je bij het creëren van sociale impact. Dit waarderen je medewerkers zeker!

 3. Positieve uitstraling

  Een duurzaam kerstpakket geeft je bedrijf een positieve uitstraling. Het laat zien dat je als bedrijf bewust bezig bent met duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Dit kan niet alleen de relatie met je medewerkers versterken, maar ook (potentiële) klanten aanspreken die belang hechten aan duurzaamheid. In dat kader is kerstpakket Italiaanse Pastaeen aanrader. Er zitten onder andere pastaborden in, bamboe keukengerei, een schort en ovenwanten. Allemaal cadeaus die lang meegaan, want ook dat is duurzaamheid! Of kerstpakket Giving, waarin een zachte, warme badjas zit, met het Oeko-tex keurmerk. Wederom een geschenk dat lang mee gaat en wat gegarandeerd vrij is van pesticiden en andere schadelijke chemicaliën.

 4. Gezonde keuzes

  Een ander voordeel van duurzame kerstpakketten is dat ze vaak gezondere producten bevatten. Denk bijvoorbeeld aan biologische snacks, of fair trade chocolade. Door gezonde keuzes te stimuleren, draag je bij aan het welzijn en de gezondheid van je medewerkers. Kerstpakket Lekker Duurzaam Eten zit vol met duurzaam verantwoorde keuzes, zoals vegetarische tomaat-courgettesoep, biologische pretzels, tagliatelle en tomatensaus en biologische appelsap. En een minstens zo leuk pakket, waarmee je zeker gezond eten en bewustwording stimuleert, is kerstpakket Je Eigen Tuintje. Met de bijgeleverde moestuinbak, begin je in een handomdraai je eigen moestuin, zelfs als je alleen maar een balkon of dakterras hebt!

 5. Waardering en motivatie

  Tot slot zijn duurzame kerstpakketten een blijk van waardering naar je medewerkers toe, waarbij je tegelijkertijd laat zien dat je denkt om hun gezondheid, de toekomst van de aarde en daarmee de toekomst van de jongere generaties. Het laat zien dat je hun inzet waardeert en dat je bereid bent om iets extra’s te doen tijdens de feestdagen. Dit draagt bij aan meer motivatie en betrokkenheid, een positieve werksfeer en vrolijke feestdagen.

Kortom, er zijn genoeg redenen om dit jaar te kiezen voor een duurzaam kerstpakket. Niet alleen draag je bij aan een beter milieu en maatschappij, maar het kan ook positieve effecten hebben op je bedrijf en medewerkers. Dus waar wacht je nog op? Ga voor duurzaamheid deze feestdagen!