Puurgeschenk en MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Sinds de start van Puurgeschenk B.V. (al 14 jaar) hebben wij een hechte samenwerking met Empatec. Empatec is een sociaal werk/leerbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en biedt de mensen werk wat op dat moment het beste bij hen past. Ongeveer 60.000 borrel-, paas-, zomer en kerstpakketten worden bij Empatec maatschappelijk verantwoord ingepakt. Ons doel voor de toekomst is nog meer werkgelegenheid voor onze mensen bij het sociaal werk/leerbedrijf. Werk is belangrijk, voor iedereen. Werk geeft gevoel van nuttig zijn, zelfvertrouwen en het is goed voor de sociale contacten.

Het geeft voldoening om te ervaren dat mensen enthousiast zijn en een enorme inzet tonen. We leren van elkaar. Deze samenwerking is niet alleen voor onze harde werkers een verrijking, maar ook voor ons en onze kijk op de maatschappij.

Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO, dat de mate van sociaal ondernemen meet en zichtbaar maakt. Er wordt onafhankelijk getoetst. De toetsing heeft betrekking op het aantal medewerkers, waar een organisatie mee werkt, met een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat Puurgeschenk het werken met mensen tot een afstand tot de arbeidsmarkt erg belangrijk vind, zijn wij bezig met het certificaat van PSO.

Duurzame producten

Zuinig omgaan met onze aarde. Als bedrijf wil je verantwoordelijkheid dragen voor de maatschappij. De vraag naar duurzame producten en diensten stijgt enorm en dat is goed. Daarom bieden wij ook mooie thema-producten aan die een steentje bijdragen aan duurzaamheid.

We zijn door Omrop Fryslân uitgelicht met een artikel en video die verder uitweidt over onze toewijding aan een duurzame wereld.

BEE FRIENDLY

Bij de aanschaf van producten uit de Bee Friendly-lijn steunt u de Nederlandse bestuivende insecten. Een deel van de omzet van deze lijn wordt namelijk geschonken aan The Pollinators. Een stichting die zich inzet in een betere leefomgeving voor bestuivende diersoorten. Daarnaast bestaat Bee Friendly grotendeels uit biologische producten, én bevatten producten upcycle tips, zodat we samen het milieu nog minder belasten. Want, alle bee(s)tjes helpen! Al met al een goede toevoeging aan een MVO verantwoord (kerst)pakket! Kijk ook op www.thepollinators.org

GO GREEN / Trees for all

Van biologische artikelen tot producten die voedselverspilling tegengaan door groenten te gebruiken die er net niet perfect uitzien, maar wel perfect smaken. Go.Green zit hem ook in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Van elk verkocht product wordt een deel van de opbrengst gebruikt om bomen mee aan te planten. De eerste twee bossen zijn al aangeplant via www.treesforall.nl. Elk product draagt op deze manier bij aan een duurzamere toekomst.

Voedselbanken Nederland

Voedselbanken verstrekken verkregen voedsel gratis aan mensen in Nederland die het tijdelijk zelf niet redden. Ze doen dat uitsluitend met vrijwilligers. Meer dan de helft van de klanten is binnen een jaar weer zelfredzaam. Veel van de 44 miljoen producten die ze in 2018 uitdeelden, werden gered van verspilling. Bij aanschaf van producten met het label Voedselbanken.nl steunt u Voedselbanken Nederland.

Love. Not Waste.

Bij Love Not Waste zijn we happy activisten! Een vrolijk campagne-bureau waar je terecht kunt voor activaties, circulaire producties en hulp bij duurzame certificering. We laten zien hoe je jezelf en anderen positief kunt motiveren om onze planeet schoner te maken! Bij aanschaf van producten met het label Love Not Waste steunt u de duurzame activiteiten en cleanup-campagnes van deze organisatie.

Samenwerking

Puurgeschenk B.V. werkt veel voor overheidsinstellingen, zoals Politie, Ministeries, Gemeenten, Rijkswaterstaat, UWV, Scholen en Ziekenhuizen… En ook voor organisaties zoals Kleertjes.com, Dassault Systemes B.V., Martinair, BAM, Reckitt Benckiser BV, Gasunie, Caterpiller BV, Intratuin, Gamma, Karwei…..