De voordelen van gezonde kerst­pakketten

Monique
Monique

De tijd van de kerstpakketten komt er weer aan en daarmee ook de tijd om keuzes te maken: Kies jij voor een gezond kerstpakket dit jaar? Veel traditionele kerstpakketten zijn vaak gevuld met snoep, chocolade en andere calorierijke lekkernijen. Daar is niets mis mee, want de decembermaand staat in het teken van lekker eten en wat extra verwennerij.

Toch is het een goed idee om eens na te denken over een gezond kerstpakket. En dat is echt geen pakket met wortels, een krop sla en een fles water. Er zijn ongelofelijk veel verschillende soorten gezonde pakketten, die feestelijk en goed gevuld zijn. Hieronder zetten we ze voor je op een rij.

Een gezond kerstpakket vol met biologische producten

Gezond én lekker eten kan heel goed samen gaan. Sterker nog, biologische producten zijn vaak smaakvoller. Bovendien bevatten ze over het algemeen minder schadelijke stoffen en hebben ze een hogere voedingswaarde. Bekijk kerstpakket Lekker Duurzaam Eten eens, daar loopt het water je toch van in de mond? Je kunt je relaties of werknemers ook verrassen met een pakket waarmee ze zelf makkelijk gezonde maaltijden kunnen bereiden. Dat is ook een heel leuk cadeau! Daarvoor is kerstpakket Cooking Slow heel geschikt. Of, als je gaat voor gezond eten én beweging, dan raden wij aan om een moestuintje cadeau te geven, met kerstpakket Je Eigen Tuintje.

Een kerstpakket dat uitnodigt tot wandelen en fietsen, ook gezond!

Beweging is goed. Het houdt je fysiek en mentaal fris en fruitig. Een kerstpakket dat uitnodigt tot wandelen, fietsen of andere vormen van beweging is dus een heel goed idee. Kerstpakket Uitwaaien met Stormparaplu maakt het makkelijker om ook op een regenachtige dag lekker naar buiten te gaan. Of kerstpakket Lekker Uitwaaien, daarin zit een leuk boekje met strand-, duin- en dijkwandelingen.

Misschien heeft jouw bedrijf of organisatie een fietsplan waar goed gebruik van wordt gemaakt? Dan zijn er dus veel fietsers onder jouw werknemers en die maak je ongetwijfeld blij met kerstpakket Let’s Bike. Met dit pakket geef jij fietsplezier en comfort cadeau. Is dit pakket je wat té sportief voor een kerstpakket? Dan is kerspakket Hollands Fietsplezier wel wat voor je: je geeft een mooie, stevige fietstas cadeau én heel veel lekkers voor die gezellig feestdagen waarop we nu eenmaal graag snoepen.

Een gezond kerstpakket dat bijdraagt aan rust en ontspanning

Rust, balans, opladen, ont-stressen en mindful door het leven gaan, het is allemaal gezond. Langdurige stress is slecht voor je fysieke en mentale gezondheid, dus op tijd gas terug nemen, bijkomen en opladen houdt je in evenwicht en blij. Kerspakket Vuurkorf met Plaid helpt je daar zeker bij. Een ander kerstpakket dat uitnodigt tot ontspanning, is kerstpakket Giving. De zachte badjas die hierin zit, nodigt uit om in bad te gaan, of om heerlijk een avondje ontspannen op de bank te hangen. Je kunt ook kiezen voor kerstpakket Warm Kruikje: een lief, klein pakket waarmee je een warm gebaar maakt.

Een kerstpakket dat gezond is voor de aarde

Een gezonde aarde komt iedereen ten goede en draagt bij aan de gezondheid van de mensen die erop wonen. Dus het is een heel eigentijds en milieuvriendelijk idee om een kerstpakket te geven waarmee je bijdraagt aan de gezondheid van de aarde. We hebben hiervoor genoeg mogelijkheden, zoals kerstpakket Natural, waarmee je niet alleen je relaties en werknemers blij maakt, maar ook de bijen. En aangezien we niet zonder bijen kunnen, heb jij je goede daad van vandaag weer gedaan door dit pakket te bestellen. Of je gaat voor kerstpakket Duurzame Keuze, waarin een stijlvolle katoenen shopper zit. Dat scheelt weer plastic tassen! Onze laatste tip in dit thema: kerstpakket Duurzaam Borrelen, daarmee doneer je ook nog schoon drinkwater aan communities is Afrika!

Redenen genoeg om dit jaar te kiezen voor een gezond kerstpakket, toch? Jij bepaalt welk aspect van gezondheid je met je kerstpakket wilt stimuleren. Zo geef je een mooi cadeau én draag je bij aan het welzijn van je medemens. Is dat geen fijne kerstgedachte?